Любопитни факти за масажното оборудване

Posted by admin 16.12.2015 0 Comment(s)

Неписано правило е, че в основата на всеки масаж са ръцете. Именно те докосват тялото, намират проблемните зони и лекуват. Колкото и добре обаче човек да владее изкуството на масажа и дори да има „златни ръце“, той не може да бъде професионалист, ако не разполага с подходящо оборудване. Най-важната част от него са масажните маси (кушетки). Дори и най-брилянтната масажна техника няма да има желания ефект, ако не разполагате с подходяща кушетка. Важно е клиентът да се чувства максимално комфортно, за да може да се отпусне по време на процедурата. От голямо значение е също оборудването да е удобно за работата на масажиста. Той би изпитал значителен дискомфорт, ако не разполага с подходяща кушетка. Също той не би могъл да се нарече професионалист, ако няма добро оборудване.

Компонентите за масажно студио могат да бъдат разделени в две групи – основни и допълнителни. Основните включват: екстериор, интериор на помещението, в което директно ще се провежда процедурата. Допълнителни – включват всички останали атрибути, които изглежда, че не са от особено значение, но понякога такива неща се оказват важни. Например: музика, аромат в стаята, инструментална екипировка, както и приятен глас, тактичност и учтивост.

Помещението

Относно помещението за масаж – сеансите могат да се провеждат при пациента (например, у дома) или в кабинета на масажиста. Второто разбира се, е за предпочитане. Осветлението не трябва да свети директно в окото, но и интимният мрак е по-добре да бъде оставен в съпружеската спалня. Всичко трябва да бъде на професионално ниво. Ако това е терапевтичен масаж, интериорът е добре да се извърши в изчистен стил – нищо излишно, което ще отвлича вниманието от процедурата. Това в никакъв случай не означава неприятни или оскъдни условия. В противен случай терапевтът рискува да загуби доброто си име. За да извършите козметични и релаксиращи процедури, интериорът в салона може да бъде в толкова популярния днес ориенталски стил, който насърчава спокойствие и по-добро въздействие на масажа.

Изборът на масажно легло

Съвременните производители в конкурентната среда непрекъснато подобряват техните продукти. Както в избора на всеки друг артикул, и тук трябва да се търси оптималното съотношение между цена и качество. Има много модели, които предлагат здравина и стабилност и са на добра цена. Изберете кушетка, която да е удобна. Съобразете дизайна на кушетката с интериора на студиото. Добре е да има хармония в цялостното обзавеждане.

Масажни столове

Масажните столове също са много интересна тема. Според вида на масажа може да се използват масажни столове. Те не изискват участието на масажист, а се справят сами с почти всичката работа. Имам ли нужда от масажен стол в салона за масаж? А защо не, тъй като той може да бъде инсталиран във фоайето, което позволява на клиентите да прекарват времето си в очакване на масажиста, приятно и полезно.