Масажът с горещи камъни – незабравимо изживяване за сетивата

Posted by admin 14.01.2016 0 Comment(s)

 

За мнозина стресът и умората са станали неизменна част от забързаното ежедневие. Предпочитан и ефективен метод за справяне с тези проблеми, както и за подобряване на физическото ни състояние, си остават различните масажи.


Една стара техника става все по-популярна през последните години. Масажът с горещи камъни заслужено добива своята известност. Процедурата се нарича стоунтерапия (произлиза от stone therapy). Погрешно някои я наричат поредната глезотийка в масажите. Тази терапия далеч не е просто прищявка. Тя има редица положителни действия, а най-важното е, че влияе  едновременно на психическото и на физическото ни здраве. 

 

Какво трябва за този масаж?


Най-важният компонент за тази техника са самите камъни и разбира се – уменията на масажиста. Използват се вулканични базалтови камъни, които са изцяло натурални и се добиват от морските крайбрежия и речните корита. Имат овална форма и са гладки, за да не наранят кожата. Вулканичните камъни са богати на желязо, благодарение на което топлината се абсорбира максимално и се освобождава бавно.


Преди процедурата те задължително трябва да се затоплят. Най-добрият начин за това е да се използва нагревател за масажни камъни


Както и при всички останали техники, е необходимо масажно олио. Трябва да се обърне внимание на атмосферата в помещението – приглушена светлина, успокояваща музика. Много често се борави и с аромати.

 

Какво представлява масажът?


Вулканичните камъни могат да се използват по различни начини – да се поставят по определени зони от тялото, както и масажистът да си служи с тях, държейки ги в ръцете си. 
Камъните са с различна форма, като това е съобразено с местата от тялото, където се поставят. Например по-големите са за гръбнака, по-малките са подходящи за специфични зони и т.н.
Масажът с горещи камъни комбинира няколко елемента – терапията съчетава енергийното въздействие на камъните, успокояваща музика и натурални козметични продукти. 

 

Какъв е ефектът?


Едно от основните предимства на техниката, е че има комплексно действие. Тя помага едновременно за психическото и за физическото ни здраве. Освобождава от стреса, отпуска напрежението и успокоява. С този масаж се достига до енергийните центрове на човека или така наричаните чакри. Спомага за постигане на емоционален баланс и по-добро психическо състояние.


Заедно с това намалява болките в тялото и сковаността на мускулите. Има детоксикиращ ефект и подобрява циркулацията на кръвта.