Масажите, които топят килограми

Огромното разнообразие от видовете масажи и масажна козметика ни дава пъстрота при избор терапия за тялото и душата. Но освен да подобряват стойката, да отпуснат мускулите и да свалят напрежението, с редовните масажи може да си подарите отслабване без диета.

Има техники, които в съчетание с масажните олиа, стопяват подкожните мазнини, извеждат токсините от организма и постигат отслабващ ефект. За отслабване в бедрата, ханша и стягане на корема може да се спрете на процедури, които без тренировки или глад ще свалят няколко сантиметра.

Отслабващите масажи наистина помагат за поддържането на красиво оформена фигура, но това, което повечето хора не осъзнават, е, че са необходими поне 10 процедури, преди да има видими резултати. Освен това, за да избегнете натъртванията и синините при натиск, е най-добре масажът да се направи от професионалист в масажно студио.

Да отслабнете, докато лежите на масажната кушетка, може да звучи приятно, но както всеки процес по топене на излишните мазнини, изисква постоянство и правилно изпълнение. В следващите редове ви предлагаме няколко масажа, които доказано премахват целулита и мастните натрупвания.

Антицелулитен масаж за отслабване

Най-известният метод за обработка на целулита и отслабване в бедрата и ханша е антицелулитният масаж. Той премахва неприятната „портокалова кожа“, увеличавайки кръвоснабдяването към тъканите.

Широко разпространено мнение е, че целулитът е проблем само за жените с наднормено тегло, но това не е вярно. Неправилното хранене, консумацията на мазни и сладки храни и липсата на движение са основния фактор за появява на неравната мастна тъкан, а такъв начин на живот водят голяма част от съвременните дами. Според статистиките между 80-95% след 18-годишна възраст.

Затова почти всяка цена се нуждае от антицелулитен масаж за отслабване, а най-предпочитаният вид е антицелулитен масаж с вендузи. Силиконовите вендузи се стискат, когато се долепят до кожата и след като я притиснат добре, се правят кръгови масажни движения в зоната на бедрата и дупето.

По този начин мастните натрупвания се разграждат и се извеждат от тялото посредством лимфната система и потните жлези.

Съществена част от процеса е и използването на масла за антицелулитен масаж. Независимо дали ще си направите домашен антицелулитен масаж или ще се доверите на масажист, не бива да пропускате масажното олио. То гарантира, че при триенето кожата няма да се нарани, а ще останете мека и гладка. Идеален вариант, който може да използвате, е олиото с мента и гуарана на Bon Amour. Действа тонизиращо на мускулите и съдейства при различните антицелулитни терапии.

Точков масаж за отслабване

Отслабване с точков масаж е практика, оцеляла от древната китайска медицина. При нея се разчита, че стимулацията на определени точки от тялото, известни като енергийни центрове, ще намали апетита, ще подобри храносмилането и метаболизма и ще доведе до ефективно отслабване.

Акупресурата е напълно безвредна и безплатна, заради което нищо не ви пречи да опитате.

Една от главните точки за масаж се намира между горната устна и носа. Нарича се точката на апетита. Масажира се  за около минута. След това се продължава с меката част на ушната мида. Смята се, че едноминутният масаж на тази точка наалява апетита и подобрява метаболизма. Последната точка за отслабващ масаж се намира в сгъвката на лактите и се нарича точката на дълголетието.

Твърди се, че масажът за около една минута в тези зони ще подобри храносмилането и ще забърза метаболизма.

Пресотерапия за отслабване

Пресотерапията  е процедура за лимфен дренаж, която извежда токсините от тялото и по този начин намалява теглото с няколко килограма. Нейното въздействие се оказва чрез последователен натиск по няколко области на тялото.

Тайната на успешната пресотерапия е в костюма, който се изпълва с въздух по време на процедурата и притиска тялото, така че да активира лимфния дренаж. Костюмът като специалните ботуши се свързват към апарата за пресотерапия и осъществят натиска, който води до отслабване.

Еднократните панталони са неизменна част от цялата процедура. Може да поръчате чифт, които са изработени от нетъкан текстил за максимална хигиена и удобство.

Лимфният дренаж е популярен метод за отслабване, тъй като детоксикира организма и по този начин намалява обиколката на третираните зони.

Последните тенденции при масажите за отслабване

1. Огнен масаж за отслабване – най-новото в менюто на масажните студиа е огненият масаж. Противно на очакваното, това е напълно безобидна процедура.

Започва с втриване на различни етерични масла по цялото тяло. След това върху тялото се поставя кърпа, напоена с билков екстракт. Върху нея се поставя втора кърпа, напоена с медицински спирт, която се запалва. Огънят затопля цялото тяло, то започва да се поти, а билковият екстракт прониква дълбоко в кожата.

Огненият масаж разширява кръвоносните съдове и заради това се смята, че подобрява метаболизма. Точно този масаж за отслабване в никакъв случай не бива да се прилага в домашни условия с оглед на опасността.

Терапията се е зародила в Тайланд и се базира на източните вярвания, че здравето на човек зависи от равновесието между топлите и студените елементи в човешкото тяло. Казва се, че освен за намаляване на теглото, помага при лечение на безплодие, проблеми със стомаха и силен стрес. Но повечето професионалисти и фенове на огнения масаж го препоръчват за отслабване в талията и ханша.

2. Китайски масаж за стягане на корема - това е вид масаж, разчитащ на загряващия ефект, създаден от двете ни ръце. Но за да има полза, условието е да не прекалявате с вредните храни като газирни напитки.

За масажа трябва да легнете по гръб и да разтъркате с кръгообразни движения корема си в областта около пъпа по посока на часовниковата стрелка. На всеки две секунди трябва да правите все по-голям кръг, докато стигнете периферията на корема.

За да улесните триенето и да си помогнете, използвайте балсам за масаж B.O. PRO с неутрален аромат. Той съдържа натурални съставки, които не предизвикват раздразнения и алергия. Освен това правят кожата по-мека и еластична.

Освен за по-плосък корем, се смята, че китайският масаж подобрява храносмилането и ускорява метаболизма. Китайският масаж е често използвана домашна процедура за отслабване в корема и паласките без тренировки и диети.

Но е хубаво да имате предвид, че не се прилага веднага след хранене, при проблеми с бъбреците и пикочния мехур, при язва, херния, възпаление на яйчниците, матката и маточните тръби.

Препоръчително е да се самомасажирате два пъти дневно – сутрин преди закуска и вечер преди сън. Упражнението повишава притокът на кръв, забързва метаболизма и видимо намалява обиколката на талията.