Масажът на скалпа ще ви помогне да се отпуснете. Хубавото е, че може да се направи от приятел, член на семейството или професионално, в спа център. Масажистите използват специални масла, тъй като с тях ефектът ще е по-голям.


Главоболие

Масажът на скалпа може да помогне при облекчаване на натрупано напрежение и главоболие. По време на процедурата, е добре да се отдели време на черепа, в близост до линията на косата, защото най-често се натрупва напрежение в тази област. Масажирането на челото и слепоочията също е задължително, за да облекчи главоболието. За хората, страдащи от мигрена, този тип процедури е препоръчителен.Повишена циркулация на скалпа 

Масажът на скалпа спомага за подобряване циркулацията на кръв към главата и лицето. Това предизвиква и разтежа на здрава и красива коса. Употребата на масло пък може да помогне да се отървете от пърхот или да ви предпази от появата му.


Релаксиращо усещане

След такава терапия, започвате да се чувствате по-свежи, спокойни и изпълнени с позитивизъм. Ако и лицето бъде масажирано, това може да спомогне за намаляване на бръчките, както и да забави тяхната поява. 


По-добър сън 

За тези, които страдат от безсъние, препоръчваме такъв вид масаж. Според проучване, голям процент от хората, които имат проблем със съня – успяват да заспиват по-лесно при редовно прилагане на процедурата. Масажът действа и по обратния начин. Ако сте много уморени, ще се почувствате доста по-енергични след края на терапията.


Не забравяйте, че мястото, на което масажирате вашите клиенти и приятели е от огромно значение. Затова ви препоръчваме да изберете от нашите модели масажни кушетки.